Cum alegi trotineta potrivita pentru copilul tau

Copilul tau vrea o trotineta sau te-ai hotarat sa ii cumperi tu una? La fel ca si bicicleta, trotineta este potrivita atat pentru tineri, cat si pentru adulti. Insa pentru copii s-ar putea sa fie mai mult decat o simpla distractie. Pe langa faptul ca este o jucarie foarte iubita de cei mici, trotineta ofera copilului tau posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile motorii si de a-si imbunatati echilibrul. Pe de alta parte, pentru ca cel mic sa se poata bucura de trotineta lui, trebuie sa alegi modelul potrivit, cel care va fi adaptat constitutiei si varstei sale. Sa vedem cum alegi trotineta perfecta pentru copilul tau.

Alege o trotineta in functie de varsta copilului

Nevoile difera in functie de varsta. Intr-adevar, cei mici vor vedea in trotineta lor o jucarie cu care doar se vor distra. Cei mai mari, in schimb, cauta o modalitate reala de a se deplasa independent.

De exemplu, un copil mic, de 3 pana la 5 sau chiar 6 ani, are inca probleme in ceea ce priveste echilibrul, mai ales ca trebuie sa se deplaseze stand pe un singur picior. Alege trotinete copii prevazute cu sisteme foarte bune de franare. Acestea ar trebui sa fie amplasate in mod ideal pe ghidon. Copilul tau va putea sa franeze si sa se opreasca cu usurinta atunci cand nu isi va putea pastra echilibrul. De asemenea, ar trebui sa alegi o trotineta cu 3 roti, este mai sigura pentru aceasta grupa de varsta. Deoarece copiii din aceasta grupa de varsta sunt cei mai mici care pot merge cu trotineta, modelul trebuie sa le permita sa invete sa-si coordoneze mai bine miscarile. 

Nu uita de partea jucausa. O trotineta cu platforma bimateriala si roti luminoase aduce mai multa bucurie. Pe de o parte, copilul beneficiaza de o platforma care ii permite sa se pozitioneze corect pe trotineta. Pe de alta parte, rotile luminoase sunt propice pentru mai multa distractie.

Un copil mai mare poate sa mearga pe o trotineta cu doua roti pe care o va manui cu mai multa usurinta. Se poate distra prin casa sau in parcuri. Trebuie sa te concetrezi pe nivelul de siguranta oferit de trotineta. Copilul tau are nevoie de un model manevrabil pentru a-si putea imbunatati increderea in sine. Trotineta trebuie sa fie echipata cu o suspensie care va absorbi vibratiile. Acest lucru il face mai confortabil de utilizat. 

Siguranta si calitatea trotinetei

Nu uita de genunchiere si cotiere pentru a-i asigura o buna protectie. De asemenea, purtarea castii este recomandata atat la copiii mici, cat si la copiii mai mari. Atunci cand copilul tau este invatat sa poarte o casca inca din copilarie, el isi va pastra acest obicei.

Pe langa confortul si dimensiunea trotinetei, calitatea este si un parametru esential. Trotinetele sunt disponibile in diferite modele. Pretul unei trotinete variaza in functie de calitatea si performanta acestuia. Cu toate acestea, este indicat sa alegi  un model de calitate, astfel incat copilul tau sa poata merge in siguranta pe ea și sa se bucure și mai mult timp de aceasta jucarie.

Opțiuni distribuire articol: