Daca nu mai esti la varsta adolescentei dar esti, totusi, interesat de skateboarding, nu mai ezita sa incepi sa inveti sa folosesti un skateboard.
Desi in tara noastra acest sport nu este, probabil, foarte popular printre adultii de peste 30 de ani, in lume exista multi skateri care au facut cunostinta cu acest sport dupa aceasta varsta. Poate te temi ca nu ai conditia fizica necesra pentru a te descurca pe skateboard?
Ei bine, cand suntem, de fapt, prea in varsta pentru a invata sa folosim un skateboard, si cum putem face acest lucru in deplina siguranta?
In principiu, nu esti niciodata prea in varsta sa incepi sa mergi pe skateboard atata timp cat conditia fizica iti permite sa inveti. In plus, este de retinut faptul ca forma ta fizica se va imbunatati considerabil pe masura ce dedici timp acestui sport.
Iata ce trebuie sa tii minte daca vrei sa inveti sa mergi pe skateboard dupa varsta de 30 de ani:
1. Procesul de invatare este unul de durata
Primele zile de invatare vor fi solicitante insa, daca exersezi de cel putin doua ori pe saptamana, timp de una-doua ore, vei vedea rezultatele destul de rapid. Totodata, este necesar sa ai rabdare pentru ca, la varsta adulta, exista mai multe limitari psihologice si fizice decat atunci cand suntem adolescenti.
2. Forma ta fizica conteaza
Daca esti intr-o forma fizica buna si ai o zona core puternica, iti va fi mai usor sa inveti sa mergi pe skateboard. In schimb, daca esti o persoana sedentara este recomandat sa urmezi in paralel si un program regulat de exercitii fizice care sa iti imbunatateasca flexibilitatea si sa iti intareasca zona core si picioarele.
3. Cazaturile vor durea
Dupa varsta de 30 de ani, si mai ales daca nu esti intr-o forma fizica grozava, esti mai predispus la accidentari si la o vindecare mai lenta. Poti preveni majoritatea accidentarilor daca esti precaut si nu incerci scheme riscante inainte sa ai abilitatile si increderea in tine necesare.
Persoanelor cu varsta de peste 40 de ani le este recomandat sa evite cat mai mult riscurile si, prin urmare, sa inceapa cu un longboard pentru ca este mai putin riscant. De asemenea, o alta optiune este utilizarea unui skateboard electric, pe care este mai usor sa inveti sa mergi si care nu este atat de solicitant fizic.
4. Echipamentul conteaza
Pe langa cele mai sus, este recomandat sa iti cumperi o placa de skateboard mai lata, cu roti mai mari, pe care iti va fi mai usor sa iti mentii echilibrul. Foloseste incaltaminte speciala pentru skateri si incepe lectiile pe o suprafata moale, pe un covor sau un petec de iarba.
Inspira-te din mediul online cand incerci sa inveti sa mergi pe skateboard, pentru ca vei gasi o multime de tutoriale utile. Nu in ultimul rand, indiferent de conditia ta fizica, poarta mereu echipament de protectie!