La ce varsta poate incepe copilul meu sa foloseasca trotineta?

Trotinetele arata atat de distractive, incat este firesc daca copilul iti cere propria trotineta de la o varsta frageda! Mai ales cand sunteti in parc, copilul va vedea copiii mai mari (sau proprii frati) folosind o trotineta, si vor dori, in mod natural, sa ia parte la actiune!

Intrebarea este… de la ce varsta poate un copil sa mearga in siguranta pe o trotineta copii? S-ar putea sa-i auzi pe altii spunand ca odrasla lor folosea trotineta la varsta de 1 an! Desi este posibil, acest lucru nu se intampla des.

Inainte de a decide sa cumperi prima trotineta pentru cel mic, este necesar sa iei cateva lucruri in considerare.

In primul rand, cu siguranta ar trebui sa te uiti la cateva modele de trotineta cu trei roti, daca cel mic are o varsta frageda si un echilibru mai putin decat ideal. Trotinetele cu doua roti sunt pentru copiii mai mari, cu abilitati avansate de a-si mentine echilibrul, care sunt dezvoltate doar cu varsta si experienta.

Majoritatea trotinetelor cu trei roti au o varsta recomandata de 3 ani. De ce? Inaltimea, greutatea si nivelul abilitatilor motorii brute sunt cativa indicatori importanti. Copilul tau ar putea avea inaltimea si greutatea perfecta pentru o trotineta, dar daca inca nu si-a dezvoltat abilitatile motorii brute, de exemplu, este bine sa inceapa cu o trotineta cu 3 roti.

Trotinetele recomanda utilizarea la o inaltime minima. Daca copilul tau este prea scund, nu va putea sa tina manerele, sa vireze si sa navigheze corect cu trotineta. Odata ce copilul are echilibru si coordonare, este momentul sa va orientati catre trotineta cu 2 roti.

Retine…

O problema importanta cu care te poti confrunta este ca, daca esti prea dornic/a sa iti inveti copilul sa mearga pe trotineta, dar el nu se simte pregatit, vei avea un copil foarte frustrat. Ai incredere in copil si in ceea ce isi doreste el, si mergi in ritmul lui.

Ce altceva iti mai trebuie in afara de trotineta?

Castile, aparatoarele pentru incheietura mainii sau manusile, cotierele si genunchierele sunt puternic recomandate pentru aceasta varsta. Ele sunt foarte utile cand are loc o cazatura care, da, cu siguranta se va intampla! Pe langa faptul ca feresc copilul de accidente grave, ele minimizeaza si durerea, astfel incat copilul nu va fi prea speriat sa se urce din nou pe trotineta.

Este important sa cumperi casca de marimea corecta pentru copilul tau. Masoara circumferinta capului copilului de la mijlocul spatelui capului copilului pana la mijlocul fruntii si utilizeaza aceasta masuratoare pentru a lua o decizie in privinta castii.

Casca trebuie sa stea ferm pe capul copilului, astfel incat sa acopere si fruntea si ceafa. Fixeaza cureaua sub barbie, lasand un spatiu de un deget intre barbie si curea. Curelele laterale ale castii ar trebui, de asemenea, sa stea corect la locul lor, in forma de V de fiecare parte a urechilor. Cere copilului sa isi clatine capul – daca casca se misca, regleaz-o, daca nu, copilul este gata sa mearga pe trotineta.

Opțiuni distribuire articol: