6 moduri prin care sa iti imbunatatesti cursele cu bicicleta de munte

publicat în categoria Sport

Fie ca vrei sa fii mai rapid, sa urci dealuri si sa cobori pante inalte cu usurinta, sau chiar sa te antrenezi pentru a deveni ciclist profesionist, trebuie sa incepi cu strategiile de baza atunci cand faci frecvent curse cu bicicleta de munte.

Indiferent daca mergi pe bicicleta de munte pentru fitness sau doar pentru a te bucura de aer liber, daca ai abilitati bune de manevrare a bicicletei vei avea si mai multa incredere in tine, si o experienta mult mai buna pe traseu.

Iata 6 lucruri pe care le poti face pentru a avea curse mai bune pe munte:

1. Intretine-ti bicicleta

Este dificil sa te concentrezi pe traseu atunci cand bicicleta scoate zgomote ciudate. Verifica-ti bicicleta inainte de a porni pe traseu – este important sa detectezi orice componenta uzata, crapata, rupta sau care nu functioneaza corect si sa o repari sau sa o inlocuiesti. Intretinerea de baza a bicicletei dureaza doar cateva minute si te poate scuti de probleme pe traseu, inclusiv de accidente periculoase.

2. Mergi in curse cu ciclisti mai experimentati ca tine

Pe traseu vei capata abilitati valoroase, insa este bine sa ai in jur oameni care sa te indrume. Chiar daca poate parea intimidant, acest tip de experienta te va ajuta sa inveti cateva dintre obiceiurile ciclistilor care au castigat experienta pe teren.

Urmareste-i si cere sfaturi despre pozitionarea corpului la urcare sau coborare, reparatii, si orice altceva te intereseaza despre acest subiect.

3. Relaxeaza-te

Indiferent daca mergi pe o bicicleta rigida sau pe o suspensie completa, cea mai buna suspensie pe care o ai sunt bratele si picioarele. Relaxeaza-te pentru a permite corpului sa absoarba denivelarile de pe traseu.

De asemenea, te va ajuta daca relaxezi prinderea pe ghidon. O strangere puternica iti va obosi mainile si bratele si vei mentine mai greu controlul bicicletei.

4. Invata sa faci wheelies

Wheelies si nose wheelies (ridicarea rotii din spate de pe sol) sunt mici trucuri distractive care pot fi destul de utile pe traseu. Spre exemplu, poti ridica roata din fata peste un obstacol, si pe cea din spate pentru a nu se lovi de acel obstacol.

5. Exerseaza opririle

Exerseaza opririle pentru a-ti dezvolta abilitatea de a te opri si a porni din nou fara a pune piciorul pe sol. Practic, trebuie sa inveti sa te mentii in echilibru in timp ce esti pe bicicleta, fara sa actionezi franele. Poti invata sa faci acest lucru mai usor daca exersezi la urcarea pe o panta usoara, mergand cat de lent posibil.

6. Invata sa folosesti franele

Cu cat inveti sa franezi mai eficient, cu atat iti vei controla mai bine bicicleta. Invata sa nu folosesti foarte mult frana, mai ales daca mergi la vale sau iei curbe.

Atunci cand iei curbe, nu pune frana chiar inainte de curba, ci mai degraba in mijlocul ei. Acest lucru iti va permite sa ai mai multa viteza.

Opțiuni distribuire articol: