5 motive pentru care s-ar putea sa iti placa sa ai o masa de biliard acasa

publicat în categoria Diverse

Cu siguranta, cand joci biliard intr-o locatie publica, un aspect important este faptul ca poti juca cu diferiti oameni care au o pasiune pentru acest joc, iar cu unii poti lega prietenii de lunga durata, chiar pe viata. Dar ce se intampla cand acest joc devine mai mult decat un hobby, si incepi sa iti doresti o masa biliard pentru acasa? Exista avantaje reale ale detinerii unei astfel de mese in propriul camin?

Vom explora in continuare 5 motive pentru care s-ar putea sa iti placa sa muti jocul de biliard, din bar, acasa:

Timp de calitate cu cei apropiati

Cu siguranta, un aspect important ramane cel social si cand ai masa de biliard acasa. Numai ca, de data aceasta, vei juca mai mult cu prietenii si familia. Sigur, ai mai putine sanse sa cunosti oameni noi dar poti consolida prieteniile deja existente si poti petrece timp de calitate cu familia. Pe masura ce te maturizezi, serile in oras devin mai putin importante, si familia este o prioritate. Insa nu trebuie sa renunti la pasiunea pentru biliard doar pentru ca preferi confortul casei tale si compania prietenilor si a familiei.

Ramai activ

Chiar daca nu iti place sa faci sport in mod regulat, vei face ceva miscare daca joci frecvent biliard. Sanatatea ta depinde de cat de activ esti, ceea ce inseamna ca orice activitate fizica conteaza. In plus, si mintea ta va fi mai ascutita pentru ca o pui la contributie planuind loviturile inteligente.

Imbunatateste diferite abilitati mentale

Desi jocul de biliard este foarte stimulant pentru creier, nu se vorbeste suficient despre acest tip de beneficii.  Biliardul imbunatateste concentrarea, dar si logica si gandirea critica, pe care le folosesti constant in timpul jocului, care implica multiple decizii. Aceste abilitati sunt utile si in afara jocului de biliard.

Imbunatateste echilibrul si flexibilitatea

Cand trebuie sa te intinzi peste masa pentru lovituri mai mult sau mai putin complicate, iti intinzi muschii si devii mai flexibil. Vei avea nevoie si sa iti exersezi echilibrul, ceea ce iti va imbunatati si stabilitatea, pe termen mai lung.

Incetineste imbatranirea creierului si corpului

Asa cum spuneam mai sus, este esential sa ramai activ pentru a-ti mentine o buna stare de sanatate. In plus, insa, socializarea si utilizarea creierului si muschilor, in timpul jocului sunt foarte importante si pentru a intarzia aparitia semnelor imbatranirii, de la dificultati in miscare la pierderea memoriei.

Avand o masa de biliard acasa, te poti bucura de toate aceste avantaje mult mai usor, pentru ca ai mai multa libertate de a juca oricand iti doresti sau ai timp liber. Nu uita, inainte de a alege cea mai buna masa pentru tine, sa iti planuiesti cu atentie spatiul pentru maxim de confort.

Opțiuni distribuire articol: