Cum sa castigi la foosball

publicat în categoria Sport

La fel ca in orice sport sau joc, si in fotbalul de masa exista strategii care iti ofera avantaje asupra adversarului, ajutandu-te sa castigi. Fotbalul de masa este un joc de indemanare, insa si un joc mental. Ce inseamna aest lucru? Odata ce ai invatat elementele de baza ale jocului, vei avea nevoie de mai mult decat viteza pentru a invinge un adversar priceput. De fapt, urmarirea adversarului este aproape la fel de importanta precum cunoasterea regulilor jocului. Dar, pe langa a invata sa intuiesti intentiile si urmatoarele miscari ale oponentului, trebuie sa stii si cum sa actionezi, la randul tau, in diferite situatii.

Iata cateva strategii pe care ar trebui sa le cunoasca orice pasionat de fotbal de masa:

Strategia de servire

Fiecare joc de foosball incepe cu servirea. Insa poti servi astfel incat sa iesi in avantaj. Daca iti exersezi abilitatile de control asupra mingii,  vei reusi sa adaugi putin spin asupra mingii astfel incat sa se rostogoleasca catre tijele jucatorilor tai, in loc de cele ale adversarului. Vrei sa il faci sa se simta ca si cand sta degeaba pe langa masa de fotbal? Cu aceasta abilitate, vei putea prinde mingea direct pentru o lovitura ofensiva.

Strategia unica

Aceasta strategie este importanta pentru ca nu poti fi un jucator bun la toate cand vine vorba de atac. Chiar trebuie sa te concentrezi pe a deveni expert la tipuri de lovituri individuale, nu doar un jucator incepator in toate tipuri de strategii. Desigur, nu trebuie sa te limitezi la o singura strategie dar este important sa exersezi suficient incat sa stapanesti loviturile foarte bine.

Joaca intotdeauna in aparare

Este vital sa urmaresti mingea, indifferent unde se afla pe masa sau in posesia cui se afla. Majoritatea incepatorilor sunt distrasi de jocul rapid si nu realizeaza ca mingea poate fi blocata, pur si simplu. Misca tijele constant pentru a tine piept adversarului.

Relaxeaza-te

Da, stim, este usor de zis, si mai greu de facut. Insa nu ne referim la a fi pasiv ci, mai ales, la modul in care tii manerele. Daca le stii strans, iti limitezi si miscarea si viteza. Exerseaza astfel incat sa iti intorci incheieturile pentru a oferi suficienta viteza unei lovituri.

Controlul mingii este critic

O minge pierduta este o oportunitate pierduta de a inscrie un gol, si o ocazie ca adversarul tau sa marcheze. Pentru a invata sa controlezi cat mai bine mingea, cheia este sa exersezi cat mai mult jocul de foosball.

Invata de la adversari

Tuturor ne place sa castigam, insa sa castigi tot timpul este prea usor. In timp, jocul tau va suferi, pentru ca nu intalnesti o provocare suficient de mare incat sa ai motive sa iti imbunatatesti abilitatile. Provoaca la un meci jucatori mai buni decat tine, si cauta sa inveti de la ei cat mai mult.

Opțiuni distribuire articol: