6 moduri prin care sa arzi mai multe calorii pe bicicleta eliptica

publicat în categoria Sport

O dieta cu o limita de calorii plus practicarea regulata a exercitiilor fizice te pot ajuta sa slabesti lent, dar sanatos. Insa ce fel de exercitii fizice poti face daca esti o persoana ocupata sau care are probleme cu articulatiile, dar are nevoie sa slabeasca?

O bicicleta eliptica iti va fi utila in aceste cazuri. In medie, o persoana adulta arde in jur 300 de calorii intr-o sesiune de pedalat de 30 de minute pe bicicleta eliptica. Daca folosesti inteligent bicicleta eliptica, poti arde un numar si mai ridicat de calorii.

Iată cum sa faci acest lucru:

  • Creste inclinatia/rezistenta bicicletei

Cresterea inclinatiei sau rezistentei bicicletei eliptice iti va face muschii sa lucreze mai mult, ceea ce promoveaza arderea caloriilor, deoarece muschii le vor folosi drept combustibil. Vei simti ca urci un deal mai abrupt pe masura pe cresti inclinatia. Aceasta modificare iti va determina corpul sa utilizeze muschi diferiti oferindu-ti, astfel, un antrenament pentru intregul corp.

Evita, totusi, sa adaugi prea multa rezistenta antrenamentului tau, prea repede, deoarece poate afecta modul in care pedalezi si, implicit, rezultatele pe care le obtii, dar si sa iti creeze dureri.

  • Schimba miscarile

Incearca sa mergi in sens invers si, din cand in cand, sa accelerezi sau sa incetinesti ritmul in care pedalezi. Un alt mod de a varia antrenamentele este sa variezi lungimea pasului pe care il faci cand pedalezi.

  • Schimba ritmul

Antrenamentele cu intervale de mare intensitate (HIIT) poate arde mai multe calorii decat alte tipuri de exercitii. Practicand HIIT pe o bicicleta eliptica – practic, alternand perioade de pedalat intens cu perioade scurte de pedalat lent – iti poti creste, temporar, rata metabolica. Acest lucru inseamna ca vei arde un numar mai ridicat de calorii atat in timpul antrenamentului, cat si dupa incheierea lui.

  • Utilizeaza manerele pentru a-ti lucra partea superioara a corpului

Implica-ti si bratele in antrenament – nu tine manerele doar pentru a avea un loc unde sa iti sprijini bratele, ci trage si impinge cu bratele, simtind tensiunea in muschi. Cu cat poti implica mai multe grupe muscular ein antrenament, cu atat poti arde mai multe calorii.

  • Creste-ti pulsul

Ritmul tau cardiac din timpul antrenamentelor este un bun indicator al intensitatii lor si al potentialului de ardere a caloriilor. Cu cat este mai intens exercitiul, cu atat pulsul tau va fi mai rapid si vei arde mai multe calorii.

Nu este cazul, insa, sa te fortezi. Pentru a arde grasimi este necesar ca pulsul tau sa se situeze la valoarea care reprezinta 70% din ritmul tau cardiac maxim, pe care il calculezi scazandu-ti varsta din 220.

  • Asculta muzica antrenanta in timpul antrenamentelor

Daca nu faci acest lucru deja, incearca. Este dovedit faptul ca muzica antrenanta, optimista, are un impact direct asupra motivatiei si performantei. Asadar, profita de receptivitatea creierului tau la muzica pentru a te antrena mai intens. Nu ai nimic de pierdut, doar de castigat.

Opțiuni distribuire articol: