Cum sa iti lucrezi muschii triceps

publicat în categoria Sport

Exercitiile numite „skull crushers” („zdrobitoarele de craniu”) suna destul de periculos insa, de fapt, sunt unele dntre cele mai bune exercitii pentru triceps si pentru cresterea fortei si definitiei bratelor.

Cum arata un „skull crusher”?

Exercitiul „skull crusher” implica sa te intinzi pe spate si sa cobori greutati spre cap prin indoirea coatelor. Poti executa „skull crushers” tinand cate o greutate fitness in fiecare mana, cu o haltera sau cu benzi de rezistenta.

„Skull crushers” sunt accesibile oricarei persoane care este capabila sa aduca greutati deasupra capului dintr-o pozitie intinsa. Pentru ca solicita destul de mult zona cotului, este nevoie sa lucram cu un fizioterapeut sau un medic daca avem leziuni in aceasta zona, pentru a afla daca si in ce conditii avem voie sa facem exercitiul.

5 beneficii ale „skull crushers”

„Skull crushers” sunt un exercitiu de izolare ce vizeaza muschii triceps – grupul de muschi din spatele bratelor. De asemenea, exercitiul lucreaza si zona core si muschii stabilizatori ai umerilor, si te ajuta sa iti dezvolti forta bratelor.

Iata, mai pe larg, 5 dintre cele mai importante beneficii ale acestui exercitiu:

1. Muschii triceps devin mai puternici

Extensiile lucreaza toate cele trei sectiuni ale tricepsului – capul medial, lateral si lung – creand mai multa forta si dezvoltand fibrele musculare.

2. Postura ta se imbunatateste

Un muschi triceps puternic este esential pentru o postura corecta, pentru ca tricepsul ajuta la mentinerea umerilor drepti. Acest lucru este important mai ales astazi, cand multi oameni isi petrec majoritatea timpului asezati.

3. Umeri, coate si incheieturi mai sanatoase si mai puternice

Un triceps lucrat prin „skull crushers” nu este doar mai puternic si mai definit, ci iti sustine mai bine umerii si adauga stabilitate coatelor. De asemenea, spre deosebire de alte exercitii pentru triceps, „skull crushers” nu pun presiune suplimentara asupra incheieturilor mainii. Pe termen lung, acest tip de exercitii iti vor proteja articulatiile si le vor imbunatati stabilitatea si mobilitatea.

4. Te ajuta sa lucrezi izolat

Daca focusul tau este dezvoltarea muschilor triceps, exercitiul „skull crushers” este perfect. Iti permite sa izolezi fix aceasta zona, astfel incat toata energia ta sa se concentreze pe acesti muschi.

5. Te ajuta sa iti dezvolti forta prizei

Sustinerea si miscarea greutatilor deasupra capului iti dezvolta forta prizei, ceea ce inseamna ca vei putea executa si alte exercitii cu greutati cu mai multa usurinta.

Cum se executa un „skull crusher” perfect

Exercitiul este destul de simplu insa va trebui sa tii cont de anumite aspecte. Iata cum sa faci un „skull crusher”:
• Intinde-te pe spate pe o banca de greutati. In fiecare mana vei avea o gantera.
• Indreapta bratele astfel incat greutatile sa fie la nivelul ochilor, cu palmele in interior. Incordeaza-ti zona core.
• Tinand bratele stabile, in aceeasi pozitie (perpendiculare cu podeaua), indoaie-le de la cot si coboara greutatile catre cap. Odata ce simti o incordare a tricepsului, fa o pauza, apoi extinde bratele pentru a ridica greutatile in pozitia initiala.

Photo by John Fornander on Unsplash

Opțiuni distribuire articol: