Mentenanta site-ului: de ce site-ul tau web nu este gata niciodata

publicat în categoria Internet

Construirea unui site web este o munca grea – nu doar pentru noi, ci si pentru clienti! Colaboreaza cu dezvoltatorul tau web pentru a planifica, proiecta, dezvolta, testa, adauga continut si testati inca ceva. Dupa o multime de timp si efort, noul tau site web frumos, care bate cu brandul, este in sfarsit live!

Si apoi ai terminat – nu?

Gresit!

Site-ul tau web este o entitate in miscare, functionala si in evolutie, care necesita o ingrijire placuta in mod regulat pentru a obtine cel mai bun randament posibil pentru investitia ta. Pur si simplu, site-ul tau web nu va fi gata niciodata!

Un site web este ca o masina. Daca nu o umpli cu benzina, nu o lustruiesti si nu o duci la mecanic nu va rula ca un vis si nu va ramane curat si proaspat.

Si acest lucru poate duce la tot felul de enigme!

Designul invechit te poate costa afacerea

Pentru majoritatea organizatiilor, un site web poate fi primul punct de contact pe care potentialii clienti il au cu marca ta. Aceasta regula nu se aplica doar comertului electronic: oamenii folosesc internetul pentru a cerceta orice si orice. Chiar daca esti un furnizor de servicii fata in fata, cel mai probabil clientii tai te vor verifica pe web inainte de a ridica telefonul (chiar daca este doar pentru a obtine numarul tau sau al companiei.).

Daca site-ul tau web este blocat in anii 90 si arata „atat de web 1.0”, acest lucru nu tipa exact inovator, dedicat sau de incredere. Calitatea serviciului tau va fi evaluata dupa calitatea/designul site-ului tau web.

Continutul trebuie sa fie proaspat si relevant

Continutul invechit spune „Nu-mi pasa”. Si daca nu iti pasa de site-ul tau, atunci de ce ar trebui un potential client?

Daca ai un blog sau un articol de stiri si ultima ta actualizare a fost in 2011, atunci trebuie sa intri in acel proces de restaurare rapid. Este mai bine sa nu ai o sectiune de stiri decat una care nu este folosita niciodata.

Pastrarea actualizata a continutului de pe site-ul tau este importanta deoarece:

Un Plus pentru Google

Lui Google ii place cand introduci continut nou pe site-ul tau web. Acesta te va clasifica mai mult site-ul in cautari, deoarece iti menti continutul actualizat si acest lucru te face mai relevant pentru utilizatorii Google.

In plus, daca continutul tau este bun, alte companii vor face legatura cu acesta si linkurile autentice catre continutul tau sunt bune pentru autoritatea site-ului tau web pe motoarele de cautare.

Arata clientilor tai ca esti real

Blogurile periodice, actualizarile de produse si alte stiri arata clientilor ca organizatia ta este activa si inovatoare pe piata sa si se intampla lucruri.

Ei vor sti, de asemenea, bineinteles ca esti in viata (ceea ce nu putem fi siguri daca site-ul tau web a fost actualizat ultima data in 2002).

Incurajeaza vizitatorii care se intorc sa interactioneze cu site-ul

Daca postezi continut nou si interesant, acesta adauga valoare pentru utilizatori si este mai probabil ca acestia sa se inregistreze in mod regulat pentru a vedea ce ai de spus.

Sfat: programarea unor date regulate atat pentru recenzii, cat si pentru scrierea continutului te va ajuta sa tii pasul cu lucrurile si te asigura ca totul are o privire peste cel putin o data pe an.

Obiceiurile utilizatorilor se schimba

Utilizatorii de internet au parcurs un drum foarte lung inca din anii nouazeci si noua. Asteptarile lor cu privire la ceea ce constituie o buna experienta de utilizator online au crescut si site-ul tau web trebuie sa indeplineasca aceste asteptari.

Functionalitatea contraintuitiva si buggy este frustranta. Link-uri rupte, navigare confuza sau un proces de checkout care nu se desfasoara fara probleme sunt toate experiente de utilizator negative ‘. Gandeste-te la ceea ce te frustreaza atunci cand folosesti site-uri web. Site-ul tau este vinovat de aceleasi erori?

Sfat: asigura-te ca formularele si linkurile simple raman intacte.

Software-ul CMS se imbunatateste continuu

La fel ca la analogia masinii, site-ul tau web are si un „sub capota”. Este sistemul tau de gestionare a continutului pe care il utilizezi pentru a iti rula site-ul si acest lucru are nevoie si de actualizari regulate. De aici si nevoia unui serviciu de mentenanta website, si recomandam cu incredere echipa de la Digital Life Solutions.

Daca nu iti actualizezi site-ul, te lasa vulnerabil la hacking. De asemenea, vei pierde minunatele actualizari care pot oferi valoare adaugata in ceea ce priveste noile functionalitati. Acestea faciliteaza gestionarea continutului de pe site-ul tau web, ceea ce, la randul sau, face mai usor de intretinut.

Asa ca nu lasa website-ul sa stagneze!

Opțiuni distribuire articol: