Imagineaza-ti ca ai putea sa iti perfectionezi stilul de vaslit in cativa pasi simpli data viitoare cand mai mergi la sala. Suna minunat, insa pare greu de realizat? Nici pe departe. Aplica doar sfaturile de mai jos si vei vedea cum rezultatele obtinute de pe urma exercitiilor la aparatul de vaslit se vor imbunatati in mod considerabil.
1. Impinge cu picioarele si tine calcaiele jos
Desi aceste aparate de vaslit implica in miscare majoritatea grupelor musculare, cel mai mult trebuie sa te bazezi pe picioare. Astfel, in timpul exercitiului, foloseste-te de picioare pentru a executa miscarea si nu pune presiune prea mare pe brate. Cum stii ca ai executat corect miscarea de vaslit?
Simplu. Dupa antrenament, cvadricepsii si gluteii ar trebui sa-ti fie „in flacari”.
De asemenea, in timpul miscarii, trebuie sa te asiguri ca nu tii calcaiele ridicate si ca distribui greutatea in mod egal pe toata talpa.
2. Nu te ridica de pe scaun
Daca in timpul exercitiului simti ca te ridici din scaun sau ca nu ai stabilitate prea mare, inseamna ca nu executi corect miscarea. Ar trebui sa impingi in spate, nu in sus.
Oricat de ciudat ar suna asta, pentru a mai scadea din dificultatea miscarii, vei avea tendinta sa trisezi si sa te ridici mai mult decat sa impingi corect scaunul in spate. Fii atent la pozitia corpului si corecteaza orice postura in care nu te simti confortabil.
3. Tine spatele drept
Impinge pieptul inainte, mentine spatele drept pe toata durata exercitiului si ai grija sa nu lasi umerii in jos. Mentine o postura corecta, dar relaxata. In plus, nu uita sa respiri corect (expira cand impingi in spate si inspira cand revii la pozitia initiala) si sa exersezi pana cand ii dai de cap miscarii.
4. Nu trisa
Cand impingi scaunul in spate, nu lasa sezutul sa plece singur. Foloseste-te si de muschii picioarelor, ai spatelui si ai trunchiului pentru a executa miscarea.
Cum stii daca faci bine ce faci? In primul rand, unghiul spatelui nu ar trebui sa se modifice in acest punct. In al doilea rand, nu vei simti o presiune prea mare in muschii glutei si prea putina in picioare si trunchi, efortul va fi sustinut in mod egal de toate grupele musculare amintite mai sus. Pentru rezultate maxime, corecteaza-ti rapid pozitia atunci cand sesizezi o problema.
De asemenea, ai grija sa nu strangi prea tare de manerele aparatului. Poti apuca manerele aparatului suficient de strans pentru a-ti asigura o priza buna, insa nu exagera. Cu cat strangi mai tare, cu atat bratele iti vor obosi mai repede si iti vei rani palmele.
Acestea fiind spuse, iata ca este posibil sa iti corectezi rapid greselile atunci cand vine vorba de utilizarea aparatului de vaslit, astfel incat sa te poti bucura de cele mai bune rezultate.
Photo by Phakphoom Srinorajan on Unsplash