Beneficiile utilizării unui aparat de vâslit in antrenamentul fizic

publicat în categoria Sport

Printre multele tipuri de exercitii fizice pe care le putem face acasa, fara a fi nevoie sa mergem la sala sau fara a avea nevoie de un antrenor personal, alaturi de echipamentele corespunzatoare, se numara si aparatele de vaslit, sisteme ce combina mai multe tipuri de exercitii si care ne ajuta sa punem in miscare mai multe grupe de muschi si sa ne tonifiem corpul in mod vizibil.

Un aparat de vaslit este un echipament de exercitii care simuleaza miscarea vaslirii unui barci pe apa. Acesta consta intr-un cadru metalic, cu un scaun culisant, o pereche de pedale si un maner sau o bara pe care utilizatorul o trage pentru a simula miscarea de vaslire.

Exercitiul de vaslit este o modalitate eficienta de a antrena intregul corp si de a imbunatati sistemul cardiovascular. Aparatul de vaslit ofera un antrenament de mare intensitate, care implica multiple grupuri musculare, inclusiv pieptul, spatele, bratele, umerii si picioarele. Cei ce merg in mod regulat la sala sau care se antreneaza chiar si din cand in cand, au auzit despre aceste aparate sau le-au incercat si va pot oferi o explicatie si mai detaliata despre modul in care functioneaza si despre cat de benefice pot fi. Acestea sunt potrivite atat pentru cei fara experienta cat si pentru cei experimentati, existand posibilitatea de a realiza anumite setari de dificultate la aparat.

In timp ce majoritatea oamenilor folosesc un aparat de vaslit in sala de fitness pentru a-si imbunatati sanatatea generala, sportivii profesionisti de la canotaj folosesc acest aparat pentru a se antrena in timpul sezonului rece sau pentru a se pregati pentru competitii de vaslit. In plus, sportivii de apa libera folosesc, de asemenea, aparatul de vaslit pentru a se antrena in timpul iernii sau pentru a-si imbunatati performantele.

Unul dintre principalele avantaje ale unui aparat de vaslit este ca poate fi folosit de o gama larga de persoane. In timp ce alergarea sau ridicarea greutatilor pot fi dificile pentru persoanele cu probleme la genunchi sau la spate, vaslitul este o forma de exercitiu care implica miscari lineare si nu pune presiune pe genunchi sau alte articulatii si nici nu presupune ridicarea de greutati mari.

Totodata, antrenamentele cu aparatul de vaslit este o modalitate excelenta de a arde calorii. Intr-un antrenament de 30 de minute, o persoana poate arde intre 200 si 300 de calorii, in functie de intensitatea exercitiului. Vaslitul poate imbunatati capacitatea pulmonara si creste rezistenta fizica, o necesitate pentru cei mai multi sportivi dar si pentru cei ce doresc sa aiba o conditie fizica cat mai buna.

Cu toate acestea, pentru a obtine beneficiile maxime ale aparatului de vaslit, este important sa utilizati tehnicile corecte de vaslit. Majoritatea aparatelor de vaslit au afisaje digitale care monitorizeaza timpul, distanta, viteza si calorii arse, tipul de program selectat si nu numai, ceea ce face mai usor pentru utilizatori sa-si urmareasca progresul.

Exista diverse magazine din care putem achizitiona astfel de aparate ( Sportist.ro fiind recomandarea noastra) iar instalarea si utilizarea lor acasa este foarte usoara astfel incat nu este nevoie de experienta in acest sens.

Opțiuni distribuire articol: