Ce cumpara femeile online. Printre cele mai cumparate sunt produsele la…

publicat în categoria Cumpărături Online

Din cauza scumpirilor generalizate, cumpărăturile au scăzut cu aproape 3% în primele luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe comenzi, sunt făcute de doamne.

Aproximativ 76% dintre români au cumpărat anul trecut cel puțin un produs din mediul online, arată datele unei firme de curierat.

Din 2019 până în prezent, numărul românilor care fac cumpărături din fața calculatorului sau de pe telefon a crescut constant, ba chiar am depășit media europeană.

Totuși, față de perioada pandemiei, când comerțul online a înregistrat cifre record, acum comenzile s-au redus.

Cele mai harnice la cumpărături sunt femeile

În România, cele mai multe femei care fac cumpărături online au vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani. În rândul lor, procentul este de peste 50%, iar acesta scade cu înaintarea în vârstă.

Cele mai multe dintre doamnele care își fac cumpăturile din mediul online locuiesc în orașele mari, de până la 250.000 de locuitori.

Ponderea cea mai mare o au femeile din Moldova, Ardeal, Muntenia și București. Prețul este cel mai important atunci când vine vorba de cumpărăturile online, însă la fel de importante sunt și produsele aflate la promoție. Sunt căutate ofertele, reducerile sezoniere, codurile si cupoanele de reduceri sau evenimentele de tip Black Friday.

Cele mai multe produse sunt cele din zona de îngrijire, urmate de articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Cărțile au început să fie tot mai des comandate, în special în mediul rural, asta și pentru că nu mai sunt atât de multe biblioteci. La fel de căutate sunt articolele pentru amenajarea locuinței.

Christian Năsulea, profesor de economie mondială: „Femeile tind să amenajeze locuința până la 55 de ani, după care la un moment dat probabil se plictisesc și lasă bărbatul să își pună canapeaua aia pe care au vrut-o de 30 de ani și nu se mai opun deciziei”.

În creștere sunt însă comenzile de la magazinele internaționale. Conform legislației europene, pentru livrările intracomunitare nu se plătește TVA.

Articol preluat de pe Stirileprotv.ro

Opțiuni distribuire articol: