Cât de nocivă este manichiura și pedichiura semipermanentă ? Se recomanda acest tip de îngrijire a unghiilor?

publicat în categoria Îngrijire Personală

Manichiura și pedichiura semipermanentă pot avea atât beneficii, cât și dezavantaje, în funcție de diversi factori, inclusiv de cât de frecvent sunt realizate, de calitatea produselor utilizate și de tehnicile aplicate.

Avantaje:

  1. Durabilitate: O manichiură sau pedichiură semipermanentă poate dura între 2 și 3 săptămâni, ceea ce o face ideală pentru persoanele ocupate sau pentru evenimente speciale.
  2. Rezistență: Gelul sau lacul de unghii semipermanent este rezistent la ciobire și zgârieturi, păstrându-și strălucirea mult timp.
  3. Variație: Exista o multitudine de culori și modele disponibile, oferindu-ți libertatea de a-ți exprima stilul personal.

Dezavantaje și riscuri:

  1. Daune la unghiile naturale: Utilizarea frecventă a manichiurii și pedichiurii semipermanente poate duce la subțierea și slăbirea unghiilor naturale. Acest lucru se datorează faptului că unghiile trebuie să fie aspre pentru a permite gelului să adere, ceea ce poate slăbi structura unghiei. De asemenea, îndepărtarea necorespunzătoare a gelului poate provoca daune suplimentare.
  2. Expunere la UV: Pentru a întări gelul, este necesară utilizarea unei lămpi UV, ceea ce poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii și, în cazuri extreme, la un risc crescut de cancer de piele.
  3. Infecții: Dacă nu sunt respectate măsurile de igienă adecvate, există un risc de infecții fungice sau bacteriene.

Recomandare:

Deși manichiura și pedichiura semipermanentă pot fi o opțiune bună pentru evenimente speciale sau pentru perioadele în care dorești să ai unghii perfecte pe termen lung, este recomandabil să iei pauze între tratamente pentru a permite unghiilor să se regenereze. De asemenea, este esențial să te asiguri că salonul pe care îl frecventezi respectă normele de igienă și să utilizezi o cremă cu protecție solară pe mâini pentru a minimiza expunerea la razele UV.

În plus, este important să ții minte că unghiile și cuticulele sănătoase încep cu o bună nutriție și hidratare. Consumul de alimente bogate în proteine, vitamine și minerale, precum și aplicarea regulată a unei creme hidratante, pot ajuta la menținerea sănătății unghiilor.

Ca regulă generală, dacă observi orice modificare la nivelul unghiilor sau dacă acestea devin dureroase, este recomandat să consulți un dermatolog.

Opțiuni distribuire articol: