8 jocuri pe care le poti juca intr-un spatiu restrans

publicat în categoria Diverse

Uneori diferite imprejurari ne determina sa ramanem in casa pe parcursul unei zile intregi. Avand copii care trebuie sa isi consume energia, este necesar sa devenim creativi cu activitatile, care trebuie sa fie distractive pentru copii dar si sa se desfasoare, in siguranta, in spatiul restrans al unui apartament.

Iata 8 jocuri pe care cei mici le pot juca singuri sau impreuna cu tine:

1. Prinde si aplauda

Arunca-i copilului o minge, instructandu-l sa bata din palme inainte sa prinda mingea. Pentru a se juca singur, copilul tau poate arunca mingea in aer si bate din palme inainte sa o prinda. Scopul este sa isi bata recordul personal: de cate ori poate bate din palme inainte sa prinda mingea?

2. Fotbal de masa

Este un joc distractiv pentru care ai nevoie doar de o masa de fotbal. Nu este costisitoare, nu ocupa mult spatiu, si este potrivita atat pentru adulti cat si pentru copii.

3. Bataie cu bulgari

Nu va trebuie zapada pentru acest joc, doar cateva coli de hartie sau ziar. Gasiti ascunzatoarea potrivita de unde puteti sa va lansati intr-o bataie de cinste folosind bulgari din hartie.

4. Spalatoria auto

In general, copiii mici iubesc jocurile cu apa. Tie, ca parinte, iti plac jucariile curate. Combina cele doua preferinte intr-o activitate distractiva in care umpli cada cu apa si aranjezi o spalatorie pentru toate jucariile lavabile. Nu uita de detergent, perie si prosoape din belsug!

5. Statui muzicale

Regulile sunt simple: alege orice muzica si pune copilul sa danseze cat de liber poate. Cand muzica se opreste, copilul trebuie sa inghete in pozitia in care se afla. Daca rade sau se misca, este eliminat din joc. Desigur, acest joc este mai distractiv cand joaca mai multe persoane – alatura-te si tu jocului sau cheama cativa prieteni de-ai copilului pe la voi. Nu uita sa faci poze statuilor rezultate – vei garanta niste amintiri amuzante.  

6. Crearea unui spectacol

Acesta este un joc mai complex care le va stimula din plin creativitatea copiiilor. Un spectacol ar putea implica alegerea unei melodii pe care sa creeze o coregrafie, crearea unor costume, unui machiaj cu sclipici, si demonstratia unui talent special.

7. Mima

In acest joc clasic optiunile sunt nelimitate. Copilul poate alege orice activitate pentru a incerca sa o mimeze, de la spalatul pe dinti la plimbatul cainelui, cumparaturi, sau citirea unei carti. Acestea sunt optiuni simple –copiii de varste mai mari pot incerca sa mimeze filme, carti, celebritati preferate. 

8. Vanatoarea de litere

Rupe o foaie de hartie in mai multe bucati astfel incat sa ai cateva biletele. Pe fiecare biletel scrie cate o litera. Amesteca biletele intr-o palarie sau cutie si pune-l pe copil sa extraga un bilet. Apoi vanatoarea poate incepe: trimite-l sa gaseasca prin casa cat mai multe obiecte a caror denumire incepe cu litera de pe bilet.

Sursa Imagine mentatdgt / Pexels

Opțiuni distribuire articol: